loading...
مبین سایت جامع مدیریت
Mohammad Foroughi بازدید : 174 دوشنبه 18 دی 1391 نظرات (1)

وکلای دایکندی از شعار تا عمل  

نویسنده : محمد فروغی
با کمال تأسف وکلای دایکندی نه در این دوره و نه در دوران پیشین در راه وحدت ملی، تأمین خواسته ها و مطالبات مردم  ...

 

 

                                              بسم تعالی                             

وکلای دایکندی از شعار تا عمل

وعده ها و لاف زنی ­های، بی حد و حصر نمایند­گان ولایت دایکندی در زمان کاندیداتوری خویش برای بدست آوردن رأی مردم  جهت ورود در پارلمان به هیچ کسی پوشیده و مخفی نیست، آنان در زمان کا مپاین کردن به هر وسیله­ ی چنگ می­ زدند از وعده­ های غیر واقع بینانه تا بذل و بخشش فراوان بیت المال به متنفذین و ریش سفیدان منطقه ، واشک تمساح ریختن برای مظلومیت خویش برای فریب دادن افکار عمومی ، مظلوم نمایی و نشان داد چهره حق به جانب ، وشب گردی برایی جلب و قانع ساختن افراد، برگزاری مجالس و متینگ ­های با هزینه چند هزار دلاری، خرج دادن افراد در هوتل­ ها، پخش و توزیع لیچک (چادر) و لنگی .

مردم شریف ما روزهای کمپاین شما را خوب  به  حافظه دارند که در روزهای کمپاین صداهای شما برای شعار های  که انتخاب کرده بودید، گوش مردم را کر ساخته بود حتی برخی از آنان میگفتن که در صورت ورود به پارلمان ، دایکندی را به پیشرفته ترین ولایات افغانستان خواهم رساند در صورت که دایکندی در حال حاضر عقب مانده ترین ولایت افغانستان محسوب می­ شود، و امّا حالا صدای آنان خاموش و آرام است و در خواب شیرین خویش خفته اند . و عافیت طلبی را پیشه­ ی راه خود شان ساخته اند حتی شنیده می­ شود که برخی از وکلای محترم   ساعت ها وقت خود را برای ملاقات با بعضی از وزیر صاحب ها  در جریا رأی دادن پالمان به وزرا به منظور گرفتن سهمیه خود سپری کرده است.

 با کمال تأسف وکلای دایکندی نه در این دوره و نه در دوران پیشین در راه وحدت ملی، تأمین خواسته ها و مطالبات مردم  در رفع نا بسامانیهای ولایت دایکندی، انکشاف متوازن، تامین امنیت، ایجاد وفاق همگانی، و التیام بخشيدن به زخم های به جامانده از مشکلات دهه­­ های گذشته، در چوکات وظیفوي پارلمان خویش عملکرد شایسته، از خود تبارز ندادند. از اینرو نقش وکلای دایکندی که با راي این مردم  به کرسی های پارلمان رسیده اند، کارا و شایسته ارزیابی نمی­گردد. وکلای دایکندی به طور مشخص می­ توانست موارد چون معطّل ماندن سرک های پلان شده هزاره جات. بهره مند نشدند دایکندی از عمران و نوسازی، فاصله وحشناک خدمات اجتماعی و رفاهی بین این ولایت با دیگر ولایت ها. ناچیز بودن بودجه انکشافی این ولایت با توجه با سایر ولایت ها  و سیاست های تبعیضی برخی وزارت خانه ها نسبت به این ولایت را می توانست در چوکات وظیفوی پارلمانی خویش براساس ماده نودم، ماده نود و يکم،و ماده نود و دوم قانون اساسی در  پارلمان تعقیب نمایند . اما هیچگاهی متأسفانه به شکل جدی این قضیه در پارلمان ، فریاد زده نشده است و مورد بحث وسوال قرار نگرفته ­اند. وهیچ یک از مسولان امور در کمیسیون های پارلمان فرا خوانده نشد.. حقيقت امر اینست که برای مردم دایکندی  از طرف اکثر وکلای شان فقط شعار داده شده است مسایل و مشکلات شان بشکل کلی گوی و سیاسی مطرح شده، در حالیکه می­توانست هر مشکل در هر مورد خاص به شکل حقوقی و قانونی آن مطرح گردیده، فرد یا افراد مجری مربوطه مورد بازخواست قرار می­گرفت، که متاسفانه تا هنوز چنان نبوده است. رسوا تر از همه برخی از وکلای مردم دایکندی در این دوره و در دوره های پیشین گوی سبقت را در سکوت از دیگران ربوده است وحتی ضرب المثل دیگر نمایندگان شده است و در طول وکالت شان حتی یک جمله هم در صحن مجلس از زبان شان بیرون نیامده است.

حال بنده پس از گذشت چند سال از نشستن شما روی کرسی نمایندگی در پارلمان ومشخص شدن ضعف عملکردی و رسوایی شما در انظار عمومی وهمگان  از یک طرف وفراموشی و بی خیالی و پراکندگی شما از سوی دیگر بر آن شدم که از باب انجام وظيفه و تنوير افکار عمومي ، دفاع از قانون اساسي و حقوق عامه و جلوگيري از انحرافات و قانون گريزي ها  و به منظور التیام بخشیدن به زخم ها و دلهای رنجور ساحه­ ی مردم دایکندی نکاتی چندی را یادآور می­شوم :

نکته (1)

نمایندگان محترم! حال  که شما با رأی مردم به مسند و کرسی پارلمان به هر دلیلی تکیه زده اید  به معاشات بالا، وموقعیت سیاسی رسیده اید، کمی هم به فکر وعده­ های­ تان باشید و اگر شما خود تان را به فراموشی بیزنید و امّا مردم هرگز وعده­ های شما را فراموش نخواهند کرد و شما باز هم برای حفظ این سمت پر آب و نان، نیازمند رأی مجدد این مردم هستید و دیگر اشک تمساح ریختن، سود نخواهد بخشید پس تا فرصت نگذشته است به فکر بازنگری برنامه ها و رفتار تان باشید .

نکته (2)

پست ومسئوليتي که در پارلمان  برعهده شما گذاشه شده است ،امانتي است كه بايد شما، امانت دارانه آن مسئوليت را به انجام رسانید، و بر اساس معيار هاي امانتداري رفتار نمايید،چنانچه امام علي(ع) در نهج البلاغه مي فرمايد:«وَ إِنَّ عَمَلَكَ لَيْسَ لَكَ بِطُعْمَةٍ وَ لَكِنَّهُ فِي عُنُقِكَ أَمَانَةٌ...[نهج البلاغه، نامه 5؛ این پست ومقام براي تو، طعمه نيست ولي آن مسئو ليت در گردن تو، امانت است وكسي كه از توبالاتر است،از تو مي­خواهد كه نگهباني آن باشيد. و وظيفه نداري كه دركار مردم به ميل و خواست خود عمل كني ويا بدون معيار معتبر وفرمان قانوني به كار بزرگي دست بزني...» بر اساسي اين روايت شريف هر نوع سستي وكم كاري ، يا رفتار خود سرانه يا اقدام سود جويانه از پست و مقام، خروج از امانت داري به حساب مي­آيد .

 نیز رسول خدا (ص) می فرماید :

قَالَ رَسُولُ اللَّهِ(ص):حَافَتَا الصِّرَاطِ يَوْمَ الْقِيَامَةِ الرَّحِمُ وَ الامَانَةُ فَإِذَا مَرَّ الْوَصُولُ لِلرَّحِمِ الْمُودِّي لِلامَانَةِ نَفَذَ إِلَي الْجَنَّةِ وَ إِذَا مَرَّ الْخَائِنُ لِلامَانَةِ الْقَطُوعُ لِلرَّحِمِ لَمْ يَنْفَعْهُ مَعَهُمَا عَمَلٌ وَ تَكَفَّأَ بِهِ الصِّرَاطُ فِي النَّارِ. (كافي، ج2، ص152)

براساس روایات شریف مذکور اولاً این پست ومقام طعمه نیست بلکه امانتی است که شما دربرابر آن پاسخگو می باشید، ثانیاً عهد شکنی وخیانت در امانت عواقب ناگواری دارد که باید همه ما مواظب باشیم که فردایی قیامت محضر رسول خدا و اولیای الهی در پیشگاه خداوند شرمنده نباشیم.

نکته (3)

پیگیری مطالبات مردم خواسته ها و نیازهای مردم به دولت و نظارت بر عملکرد دولت در توزیع امکانات و فرصتها برای تمام شهروندان ، یکی از مهم ترین وظیفه شما برابر قانون اساسی کشور است.

من در اینجا چند ماده­ی از قانون اساسی را که وظایف نمایند گان ملت در شورای ملی و ولسی جرگه را شرح داده است از باب یاد آوری ذکر می­کنم :

ماده هشتاد و يکم
شوراى ملي دولت جمهورى اسلامي افغانستان به حيث عالي ترين ارگان تقنيني
مظهر اراده مردم آن است و از قاطبه ملت نمايندگي مي کند.

هر عضو شورا در موقع اظهار راى ، مصالح عمومي و منافع علياى مردم
افغانستان را مدار قضاوت قرار مي دهد.

ماده هشتاد و نهم
ولسي جرگه صلاحيت دارد به پيشنهاد يک ثلث اعضا جهت بررسي و مطالعه
اعمال حکومت ، کميسيون خاص تعيين نمايد.
ترکيب و طرزالعمل اين کميسيون در اصول وظايف داخلي ولسي جرگه تنظيم
مي گردد.
ماده نودم
شوراى ملي داراى صلاحيتهاى ذيل مي باشد :
۱ -
تصويب، تعديل يا لغو قوانين و يا فرامين تقنيني ،
۲ -
تصويب پروگرامهاى انکشافي اجتماعي ، فرهنگي ، اقتصادى و تکنالوژيکي ،
۳ -
تصويب بودجه دولتي و اجازه اخذ يا اعطاى قرضه ،
۴ -
ايجاد واحدهاى ادارى ، تعديل و يا الغاى آن ،
۵ -
تصديق معاهدات و ميثاقهاى بين المللي يا فسح الحاق افغانستان به آن ،
۶ -
ساير صلاحيتهاى مندرج اين قانون اساسي .
ماده نود و يکم
ولسي جرگه داراى صلاحيتهاى اختصاصي ذيل مي باشد :
۱ -
اتخاذ تصميم در مورد استيضاح از هر يک از وزرا مطابق به حکم ماده
نود و دوم اين قانون اساسي ،
۲ -
اتخاذ تصميم راجع به پروگرامهاى انکشافي و بودجه دولتي ،
۳ -
تاييد يا رد مقرريها (انتصابها) مطابق به احکام اين قانون اساسي .
ماده نود و سوم
هر يک از کميسيونهاى هر دو مجلس شوراى ملي مي تواند از هر يک از وزرا
در موضوعات معين سوال نمايد.
شخصي که از او سوال به عمل آمده ، مي تواند جواب شفاهي يا تحريرى بدهد.
ماده نود و هشتم
بودجه دولت و پروگرام انکشافي حکومت از طريق مشرانو جرگه توام با
نظريه مشورتي آن به ولسي جرگه تقديم مي شود.
تصميم ولسي جرگه بدون ارايه به مشرانو جرگه بعد از توشيح رييس جمهور
نافذ شمرده مي شود.

با توجه به مواد قانون اساسی فوق  شما وکلای محترم اولاً نماینده­ی ملت  هستید که باید از حقوق مردم دفاع نمایید .دوماً موقع اظهار راى، میبایستی مصالح عمومي و منافع علياى مردم افغانستان را مدار قضاوت قرار دهید ، نه منافع حزبی و شخصی را. ثالثاً بررسي و مطالعه اعمال حکومت حق شما است یعنی اگر در موارد دولت و مدیران اجرایی کشور در وزارت خانه ها در هر سطحی خلاف قانون اساسی، عدالت اجتماعی و مصالح علیایی کشور عمل نماید شما حق بررسی و پرسش از مسئول و ریاست آن وزارت خانه دارید.  رابعاً تصويب پروگرامهاى انکشافي اجتماعي ، فرهنگي ، اقتصادى و تکنالوژيکي  به عهده  نمایندگان است ونمایند گان مردم در صورت بروز پروگرام های نا عادلانه و توزیع نابرابر وغیر عادلانه بودجه­های انکشافی حق اعتراض دارند .خامساً اتخاذ تصميم در مورد استيضاح از هر يک از وزرا مطابق به حکم ماده نود و دوم قانون اساسي ، حق شما نمایندگان است وشما وقتی می بینید که بودجه های انکشافی یک ولایت در وزارت  خانه­ی مر بوطه بدون دلیل متوقف می­شود و به موقع برای اجرا تحویل داده نمی شود حق  شما است که با همسو کردن سایر نمایندگان مسأله را پیگیری با طرح آن در صحن علنی پارلمان از وزیر مر بوطه سئوال نمایید وهمین طور در سایر ابعاد. در نتیجه شما وکلای محترم دایکندی مکلفیت دارید که امروز در یک مکانیزم شفاف وپروگرام سنجیده و معقول مشکلات مردم صبور ساحه­ی دایکندی را در صحن پارلمان فریاد بیزنید و تعقیب نمایید. بدون شک شرط اول تحقق این پروسه از خود گذشتگی، کنار گذاشتن مسایل منطقه­ی وحزبی، ومناقشات گذشته است ؛ شرط دوم این است که به صورت جزایر پراکنده عمل ننمایید و این پراگندگی را حول مصالح کلان ولایت دایکندی وکشور  وتکیه نمودن روی اشتراکات ، هماهنگ نمایید.

نکته(4)

بدون تردید پیگیری مطالبات مردم امکان پذیر نیست مگر به رصد کردن دقیق مسایل ومشکلات مردم و این أمر نیز به نوبه خود ایجاد یک دفتر مشترک نمایند گان در مرکز این ولایت را به منظور ارتباط مستقیم با مردم  وهماهنگ سازی پروگرام ها با مقام ولایت  و پیگیری همه جانبه ، ضروری می­سازد تا این دفتر مسایل را شناسای وبه موقیع به مدیران ذی ربط جهت پیگیری و  اتخاذ سیاست مشترک،  اعلام نمایند.

نکته (5)

            ازتقابل بی شرمانه وعریان  بر سر کسب قدرت ومنفعت بیشتر دست بردارید . بر خواسته های نفسانی، شهرت طلبی، سودجویی و انتقام گیریهای شخصی خویش پا گذاشته به منافع کلان مردم خود که با هزار آرزو و امید به شما رأی داده اند بیاندیشید و خواسته ها و حقوق مسلم مردم محروم را از دولت مرکزی مطالبه نمایید.

نکته(6)

نکته­ی ششم اینکه وظیفه شما پرداختن به کارها­ی کلان و اساسی این ولایت از قبیل انتقال معضلات و مشکلات اساسی ولایت دایکندی  به اداره­ی مربوطه، جلب توجه پارلمان و برخی وزارت خانه ها به مشکلات ولایت دایکندی وموضع گیری در برابری بی توجهی برخی وزارت خانه ها نسبت به این ولایت در پارلمان ومراجع ذی ربط و پیگیری مستمر آن ها می­باشد نه کار­های جزئی مانند دو وعده غذا دادن به یک بچه مدرسه­ی ویا دادن 500 افغانی کرایه ی ماشین از کابل تا دایکندی آنهم فقط به افراد محدود وسفارش شده به صورت نمادی و شعاری که البته جایی شکی نیست که حل اساسی خوابگاه محصلین دایکند­ی وتأمین مخارج آنان در کابل وسایر شهرهای بزرگ جزء آرزوها ورؤیاهای همه­ی ماست ، اما  حرف روی این مسأله است که برخی نمایندگان بدنبال فرافکنی و انحراف افکار عمومی در سایه­ ی انجام کار­های خورد و جزئی و برخی رفتار­های سمبلیک می­باشند . در همین جا این نکته را برای نمایندگان محترم یاد آور می­شوم که مردم فهیم و صبور دایکندی کم حافظه وسفیه نیستند ومردم ما از رشد وبلوغ سیاسی و فرهنگی بالایی برخوردارند و به خوبی تشخیص خدمت واقعی را از رفتارهای فریبنده و کاذب می دهند ، راستیها و ناراستیها را می فهمند، پس لطفا ًسنجیده عمل نمایید. و از صبوری این مردم شریف سوء استفاده نکنید. نطقها و تحلیلهای هوایی در شبکه های تلویزیونی یا رسانه های عمومی، درد از این مردم را نمی کاهد،  مردم از شما عمل و صداقت می خواهند و انتظار دارند که پاسبان و قدر دان رأی های شان باشید  مبادا این رأی ها در راستای مسایل حزبی، منافع شخصی، به این وزیر یا آن وزیر  و یا به جناح خاصی معامله گردد.

امیدوارم که از ذکر نکات مذکور آزرده خاطر نگردیده ، بنده قصد اهانت به هیچ یکی از شما را نداشته و ندارم و ذکر این نکات را حمل بردلسوزی به وطن و دیاری فراموش شده­ ی دایکندی نمایید . در این نوشتار جز خیر و صلاح مردم ما چیزی مد نظر نبوده است.

نویسنده: محمد فروغی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              بسم تعالی                             

وکلای دایکندی از شعار تا عمل

وعده ها و لاف زنی ­های، بی حد و حصر نمایند­گان ولایت دایکندی در زمان کاندیداتوری خویش برای بدست آوردن رأی مردم  جهت ورود در پارلمان به هیچ کسی پوشیده و مخفی نیست، آنان در زمان کا مپاین کردن به هر وسیله­ ی چنگ می­ زدند از وعده­ های غیر واقع بینانه تا بذل و بخشش فراوان بیت المال به متنفذین و ریش سفیدان منطقه ، واشک تمساح ریختن برای مظلومیت خویش برای فریب دادن افکار عمومی ، مظلوم نمایی و نشان داد چهره حق به جانب ، وشب گردی برایی جلب و قانع ساختن افراد، برگزاری مجالس و متینگ ­های با هزینه چند هزار دلاری، خرج دادن افراد در هوتل­ ها، پخش و توزیع لیچک (چادر) و لنگی .

مردم شریف ما روزهای کمپاین شما را خوب  به  حافظه دارند که در روزهای کمپاین صداهای شما برای شعار های  که انتخاب کرده بودید، گوش مردم را کر ساخته بود حتی برخی از آنان میگفتن که در صورت ورود به پارلمان ، دایکندی را به پیشرفته ترین ولایات افغانستان خواهم رساند در صورت که دایکندی در حال حاضر عقب مانده ترین ولایت افغانستان محسوب می­ شود، و امّا حالا صدای آنان خاموش و آرام است و در خواب شیرین خویش خفته اند . و عافیت طلبی را پیشه­ ی راه خود شان ساخته اند حتی شنیده می­ شود که برخی از وکلای محترم   ساعت ها وقت خود را برای ملاقات با بعضی از وزیر صاحب ها  در جریا رأی دادن پالمان به وزرا به منظور گرفتن سهمیه خود سپری کرده است.

اما با کمال تأسف وکلای دایکندی نه در این دوره و نه در دوران پشین در راه وحدت ملی، تأمین خواسته ها و مطالبات مردم  در رفع نا بسامانیهای ولایت دایکندی، انکشاف متوازن، تامین امنیت، ایجاد وفاق همگانی، و التیام بخشيدن به زخم های به جامانده از مشکلات دهه­­ های گذشته، در چوکات وظیفوي پارلمان خویش عملکرد شایسته، از خود تبارز ندادند. از اینرو نقش وکلای دایکندی که با راي این مردم  به کرسی های پارلمان رسیده اند، کارا و شایسته ارزیابی نمی­گردد. وکلای دایکندی به طور مشخص می­ توانست موارد چون معطّل ماندن سرک های پلان شده هزاره جات. بهره مند نشدند دایکندی از عمران و نوسازی، فاصله وحشناک خدمات اجتماعی و رفاهی بین این ولایت با دیگر ولایت ها. ناچیز بودن بودجه انکشافی این ولایت با توجه با سایر ولایت ها  و سیاست های تبعیضی برخی وزارت خانه ها نسبت به این ولایت را می توانست در چوکات وظیفوی پارلمانی خویش براساس ماده نودم، ماده نود و يکم،و ماده نود و دوم قانون اساسی در  پارلمان تعقیب نمایند . اما هیچگاهی متأسفانه به شکل جدی این قضیه در پارلمان ، فریاد زده نشده است و مورد بحث وسوال قرار نگرفته ­اند. وهیچ یک از مسولان امور در کمیسیون های پارلمان فرا خوانده نشد.. حقيقت امر اینست که برای مردم دایکندی  از طرف اکثر وکلای شان فقط شعار داده شده است مسایل و مشکلات شان بشکل کلی گوی و سیاسی مطرح شده، در حالیکه می­توانست هر مشکل در هر مورد خاص به شکل حقوقی و قانونی آن مطرح گردیده، فرد یا افراد مجری مربوطه مورد بازخواست قرار می­گرفت، که متاسفانه تا هنوز چنان نبوده است. رسوا تر از همه برخی از وکلای مردم دایکندی در این دوره و در دوره های پیشین گوی سبقت را در سکوت از دیگران ربوده است وحتی ضرب المثل دیگر نمایندگان شده است و در طول وکالت شان حتی یک جمله هم در صحن مجلس از زبان شان بیرون نیامده است.

حال بنده پس از گذشت چند سال از نشستن شما روی کرسی نمایندگی در پارلمان ومشخص شدن ضعف عملکردی و رسوایی شما در انظار عمومی وهمگان  از یک طرف وفراموشی و بی خیالی و پراکندگی شما از سوی دیگر بر آن شدم که از باب انجام وظيفه و تنوير افکار عمومي ، دفاع از قانون اساسي و حقوق عامه و جلوگيري از انحرافات و قانون گريزي ها  و به منظور التیام بخشیدن به زخم ها و دلهای رنجور ساحه­ ی مردم دایکندی نکاتی چندی را یادآور می­شوم :

نکته (1)

نمایندگان محترم! حال  که شما با رأی مردم به مسند و کرسی پارلمان به هر دلیلی تکیه زده اید  به معاشات بالا، وموقعیت سیاسی رسیده اید، کمی هم به فکر وعده­ های­ تان باشید و اگر شما خود تان را به فراموشی بیزنید و امّا مردم هرگز وعده­ های شما را فراموش نخواهند کرد و شما باز هم برای حفظ این سمت پر آب و نان، نیازمند رأی مجدد این مردم هستید و دیگر اشک تمساح ریختن، سود نخواهد بخشید پس تا فرصت نگذشته است به فکر بازنگری برنامه ها و رفتار تان باشید .

نکته (2)

پست ومسئوليتي که در پارلمان  برعهده شما گذاشه شده است ،امانتي است كه بايد شما، امانت دارانه آن مسئوليت را به انجام رسانید، و بر اساس معيار هاي امانتداري رفتار نمايید،چنانچه امام علي(ع) در نهج البلاغه مي فرمايد:«وَ إِنَّ عَمَلَكَ لَيْسَ لَكَ بِطُعْمَةٍ وَ لَكِنَّهُ فِي عُنُقِكَ أَمَانَةٌ...[نهج البلاغه، نامه 5؛ این پست ومقام براي تو، طعمه نيست ولي آن مسئو ليت در گردن تو، امانت است وكسي كه از توبالاتر است،از تو مي­خواهد كه نگهباني آن باشيد. و وظيفه نداري كه دركار مردم به ميل و خواست خود عمل كني ويا بدون معيار معتبر وفرمان قانوني به كار بزرگي دست بزني...» بر اساسي اين روايت شريف هر نوع سستي وكم كاري ، يا رفتار خود سرانه يا اقدام سود جويانه از پست و مقام، خروج از امانت داري به حساب مي­آيد .

 نیز رسول خدا (ص) می فرماید :

قَالَ رَسُولُ اللَّهِ(ص):حَافَتَا الصِّرَاطِ يَوْمَ الْقِيَامَةِ الرَّحِمُ وَ الامَانَةُ فَإِذَا مَرَّ الْوَصُولُ لِلرَّحِمِ الْمُودِّي لِلامَانَةِ نَفَذَ إِلَي الْجَنَّةِ وَ إِذَا مَرَّ الْخَائِنُ لِلامَانَةِ الْقَطُوعُ لِلرَّحِمِ لَمْ يَنْفَعْهُ مَعَهُمَا عَمَلٌ وَ تَكَفَّأَ بِهِ الصِّرَاطُ فِي النَّارِ. (كافي، ج2، ص152)

براساس روایات شریف مذکور اولاً این پست ومقام طعمه نیست بلکه امانتی است که شما دربرابر آن پاسخگو می باشید، ثانیاً عهد شکنی وخیانت در امانت عواقب ناگواری دارد که باید همه ما مواظب باشیم که فردایی قیامت محضر رسول خدا و اولیای الهی در پیشگاه خداوند شرمنده نباشیم.

نکته (3)

پیگیری مطالبات مردم خواسته ها و نیازهای مردم به دولت و نظارت بر عملکرد دولت در توزیع امکانات و فرصتها برای تمام شهروندان ، یکی از مهم ترین وظیفه شما برابر قانون اساسی کشور است.

من در اینجا چند ماده­ی از قانون اساسی را که وظایف نمایند گان ملت در شورای ملی و ولسی جرگه را شرح داده است از باب یاد آوری ذکر می­کنم :

ماده هشتاد و يکم
شوراى ملي دولت جمهورى اسلامي افغانستان به حيث عالي ترين ارگان تقنيني
مظهر اراده مردم آن است و از قاطبه ملت نمايندگي مي کند.

هر عضو شورا در موقع اظهار راى ، مصالح عمومي و منافع علياى مردم
افغانستان را مدار قضاوت قرار مي دهد.

ماده هشتاد و نهم
ولسي جرگه صلاحيت دارد به پيشنهاد يک ثلث اعضا جهت بررسي و مطالعه
اعمال حکومت ، کميسيون خاص تعيين نمايد.
ترکيب و طرزالعمل اين کميسيون در اصول وظايف داخلي ولسي جرگه تنظيم
مي گردد.
ماده نودم
شوراى ملي داراى صلاحيتهاى ذيل مي باشد :
۱ -
تصويب، تعديل يا لغو قوانين و يا فرامين تقنيني ،
۲ -
تصويب پروگرامهاى انکشافي اجتماعي ، فرهنگي ، اقتصادى و تکنالوژيکي ،
۳ -
تصويب بودجه دولتي و اجازه اخذ يا اعطاى قرضه ،
۴ -
ايجاد واحدهاى ادارى ، تعديل و يا الغاى آن ،
۵ -
تصديق معاهدات و ميثاقهاى بين المللي يا فسح الحاق افغانستان به آن ،
۶ -
ساير صلاحيتهاى مندرج اين قانون اساسي .
ماده نود و يکم
ولسي جرگه داراى صلاحيتهاى اختصاصي ذيل مي باشد :
۱ -
اتخاذ تصميم در مورد استيضاح از هر يک از وزرا مطابق به حکم ماده
نود و دوم اين قانون اساسي ،
۲ -
اتخاذ تصميم راجع به پروگرامهاى انکشافي و بودجه دولتي ،
۳ -
تاييد يا رد مقرريها (انتصابها) مطابق به احکام اين قانون اساسي .
ماده نود و سوم
هر يک از کميسيونهاى هر دو مجلس شوراى ملي مي تواند از هر يک از وزرا
در موضوعات معين سوال نمايد.
شخصي که از او سوال به عمل آمده ، مي تواند جواب شفاهي يا تحريرى بدهد.
ماده نود و هشتم
بودجه دولت و پروگرام انکشافي حکومت از طريق مشرانو جرگه توام با
نظريه مشورتي آن به ولسي جرگه تقديم مي شود.
تصميم ولسي جرگه بدون ارايه به مشرانو جرگه بعد از توشيح رييس جمهور
نافذ شمرده مي شود.

با توجه به مواد قانون اساسی فوق  شما وکلای محترم اولاً نماینده­ی ملت  هستید که باید از حقوق مردم دفاع نمایید .دوماً موقع اظهار راى، میبایستی مصالح عمومي و منافع علياى مردم افغانستان را مدار قضاوت قرار دهید ، نه منافع حزبی و شخصی را. ثالثاً بررسي و مطالعه اعمال حکومت حق شما است یعنی اگر در موارد دولت و مدیران اجرایی کشور در وزارت خانه ها در هر سطحی خلاف قانون اساسی، عدالت اجتماعی و مصالح علیایی کشور عمل نماید شما حق بررسی و پرسش از مسئول و ریاست آن وزارت خانه دارید.  رابعاً تصويب پروگرامهاى انکشافي اجتماعي ، فرهنگي ، اقتصادى و تکنالوژيکي  به عهده  نمایندگان است ونمایند گان مردم در صورت بروز پروگرام های نا عادلانه و توزیع نابرابر وغیر عادلانه بودجه­های انکشافی حق اعتراض دارند .خامساً اتخاذ تصميم در مورد استيضاح از هر يک از وزرا مطابق به حکم ماده نود و دوم قانون اساسي ، حق شما نمایندگان است وشما وقتی می بینید که بودجه های انکشافی یک ولایت در وزارت  خانه­ی مر بوطه بدون دلیل متوقف می­شود و به موقع برای اجرا تحویل داده نمی شود حق  شما است که با همسو کردن سایر نمایندگان مسأله را پیگیری با طرح آن در صحن علنی پارلمان از وزیر مر بوطه سئوال نمایید وهمین طور در سایر ابعاد. در نتیجه شما وکلای محترم دایکندی مکلفیت دارید که امروز در یک مکانیزم شفاف وپروگرام سنجیده و معقول مشکلات مردم صبور ساحه­ی دایکندی را در صحن پارلمان فریاد بیزنید و تعقیب نمایید. بدون شک شرط اول تحقق این پروسه از خود گذشتگی، کنار گذاشتن مسایل منطقه­ی وحزبی، ومناقشات گذشته است ؛ شرط دوم این است که به صورت جزایر پراکنده عمل ننمایید و این پراگندگی را حول مصالح کلان ولایت دایکندی وکشور  وتکیه نمودن روی اشتراکات ، هماهنگ نمایید.

نکته(4)

بدون تردید پیگیری مطالبات مردم امکان پذیر نیست مگر به رصد کردن دقیق مسایل ومشکلات مردم و این أمر نیز به نوبه خود ایجاد یک دفتر مشترک نمایند گان در مرکز این ولایت را به منظور ارتباط مستقیم با مردم  وهماهنگ سازی پروگرام ها با مقام ولایت  و پیگیری همه جانبه ، ضروری می­سازد تا این دفتر مسایل را شناسای وبه موقیع به مدیران ذی ربط جهت پیگیری و  اتخاذ سیاست مشترک،  اعلام نمایند.

نکته (5)

            ازتقابل بی شرمانه وعریان  بر سر کسب قدرت ومنفعت بیشتر دست بردارید . بر خواسته های نفسانی، شهرت طلبی، سودجویی و انتقام گیریهای شخصی خویش پا گذاشته به منافع کلان مردم خود که با هزار آرزو و امید به شما رأی داده اند بیاندیشید و خواسته ها و حقوق مسلم مردم محروم را از دولت مرکزی مطالبه نمایید.

نکته(6)

نکته­ی ششم اینکه وظیفه شما پرداختن به کارها­ی کلان و اساسی این ولایت از قبیل انتقال معضلات و مشکلات اساسی ولایت دایکندی  به اداره­ی مربوطه، جلب توجه پارلمان و برخی وزارت خانه ها به مشکلات ولایت دایکندی وموضع گیری در برابری بی توجهی برخی وزارت خانه ها نسبت به این ولایت در پارلمان ومراجع ذی ربط و پیگیری مستمر آن ها می­باشد نه کار­های جزئی مانند دو وعده غذا دادن به یک بچه مدرسه­ی ویا دادن 500 افغانی کرایه ی ماشین از کابل تا دایکندی آنهم فقط به افراد محدود وسفارش شده به صورت نمادی و شعاری که البته جایی شکی نیست که حل اساسی خوابگاه محصلین دایکند­ی وتأمین مخارج آنان در کابل وسایر شهرهای بزرگ جزء آرزوها ورؤیاهای همه­ی ماست ، اما  حرف روی این مسأله است که برخی نمایندگان بدنبال فرافکنی و انحراف افکار عمومی در سایه­ ی انجام کار­های خورد و جزئی و برخی رفتار­های سمبلیک می­باشند . در همین جا این نکته را برای نمایندگان محترم یاد آور می­شوم که مردم فهیم و صبور دایکندی کم حافظه وسفیه نیستند ومردم ما از رشد وبلوغ سیاسی و فرهنگی بالایی برخوردارند و به خوبی تشخیص خدمت واقعی را از رفتارهای فریبنده و کاذب می دهند ، راستیها و ناراستیها را می فهمند، پس لطفا ًسنجیده عمل نمایید. و از صبوری این مردم شریف سوء استفاده نکنید. نطقها و تحلیلهای هوایی در شبکه های تلویزیونی یا رسانه های عمومی، درد از این مردم را نمی کاهد،  مردم از شما عمل و صداقت می خواهند و انتظار دارند که پاسبان و قدر دان رأی های شان باشید  مبادا این رأی ها در راستای مسایل حزبی، منافع شخصی، به این وزیر یا آن وزیر  و یا به جناح خاصی معامله گردد.

امیدوارم که از ذکر نکات مذکور آزرده خاطر نگردیده ، بنده قصد اهانت به هیچ یکی از شما را نداشته و ندارم و ذکر این نکات را حمل بردلسوزی به وطن و دیاری فراموش شده­ ی دایکندی نمایید . در این نوشتار جز خیر و صلاح مردم ما چیزی مد نظر نبوده است.

نویسنده: محمد فروغی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • لینک دوستان
  • وبسایت تخصصی مدیران افغانستان
  • Afghanistan Information Management Services Website
  • پوهنتون افغان
  • وزارت تحصیلات عالی افغانستان
  • مرکز مطالعات سیاستگذاری عمومی
  • ایران کنفرانس
  • کتابخانه دیجیتال هاروارد
  • نشریه علوم سیاستگذاری
  • نشریه سیاستگذاری عمومی
  • فصلنامه " ره نامه سیاستگذاری
  • پارسی لرن | پایگاه آموزشی ایرانیان
  • پارسی لرن | پایگاه آموزشی ایرانیان
  • سامانه مدیریت نشریات علمی دانشگاه پیام نور
  • فصل‌نامه علمي ـ تخصصي اسلام و پژوهش‌هاي مديريتي
  • فصلنامه مدیریت توسعه وتحول
  • پرتال نشریات دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
  • مدیریت در اسلام
  • فقه الاداره
  • دوفصلنامه مدیریت اسلامی
  • فصلنامه « رهبری و مدیریت آموزشی
  • مديريت اسلامي- پایگاه اطلاعات علمی
  • فصلنامه دانشگاه اسلامی
  • فصلنامه مطالعات راهبردی
  • نشریه مطالعات مديريت راهبردي
  • فصلنامه مدیریت کسب و کار
  • فهرست مجلات مدیریتی
  • مقالات نشریات و مطبوعات | علوم انسانی | فصلنامه عصر کیفیت - آفتاب
  • فصلنامه عصر مدیرت
  • فصلنامه پژوهش هاي مديريت منابع انساني
  • فصلنامه علمی- پژوهشی « رهیافتی نو در مدیریت آموزشی
  • مدیریت منابع انسانی - پایگاه مقالات علمی مدیریت
  • پرتال جامع علوم انسانی - مجلات - پژوهش های مدیریت منابع انسانی
  • جستجوی قرآن کريم
  • فصلنامه علمی - پژوهشی پژوهش‌های مدیریت منابع سازمانی-دانشگاه تربیت مدرس
  • فصلنامه علمی - پژوهشی پژوهش های مدیریت منابع انسانی-دانشگاه امام حسین
  • نشريه تحقيقات مالي
  • فصلنامه بررسيهاي حسابداري وحسابرسي
  • فصلنامه مديريت دولتي
  • نشريه مديريت صنعتي
  • فصلنامه دانش مديريت
  • فصلنامه مديريت فناوري اطلاعات
  • فصلنامه مديريت بازرگاني
  • Iranian Journal Management Studies
  • مديريت فرهنگ سازماني
  • فصلنامه پژوهش های مدیریت در ایران
  • راهکار مدیریت
  • کد متن متحرک فارسی در وبلاگ
  • ابزار حرفه ی ساخت کد جاوا متن متحرک
  • لینک های مفید
  • مجله انتظار موعود
  • دوفصلنامه علمی وپزوهشی دانش سیاسی
  • آوازک مرجع ابزار وبلاگ و سایت
  • پیچک مرجع ابزار وبلاگ و سایت
  • سايت مجله تخصصي قرآن و علم
  • دولتمداری شایسته
  • پیام دایکندی
  • دانلود سریال جدید
  • آخرین مطالب ارسال شده